Fysiotherapie Alkemade

Algemene informatie


Fysiotherapie Alkemade is een breed gespecialiseerde praktijk voor individuele zorg met daarbij een medisch trainingscentrum, waar zowel individueel als groepsgewijs curatieve en preventieve training geboden wordt. In onze praktijk werken 8 fysiotherapeuten waarvan 3 op Master niveau, 1 acupuncturist, 2 ergotherapeuten en 2 baliemedewerkers.
Wij zijn HKZ gecertificeerd sinds 2009, Plus praktijk sinds 2011, 3***-praktijk (ZenZ)
sinds 2014 en KNGF Plus praktijk sinds 2016.

Specialisaties

De masters zijn gespecialiseerd in manuele therapie en sportfysiotherapie. Daarnaast hebben we in huis oedeemtherapie/manuele lymfedrainage, oncorevalidatie, orofaciale fysiotherapie en arbeidsfysiotherapie (werkplekonderzoek en “coaching on the job”).
We zijn lid van ParkinsonNet, ClaudicatioNet, Fyranet en OncoNet en van het Rijnland Schouder netwerk, Rijnland Heup-Knie netwerk en het Rijnland Knie netwerk (VKB).
Een aantal medewerkers zijn specialist in de behandeling van COPD, Coronaire aandoeningen/hartfalen/CVRM, neuorologische aandoeningen, ouderenzorg (Functionele training ouderen (FTO), valpreventie training, kwetsbare ouderen 75+ en preventie middels leefstijlprogramma`s voor Diabetes en Obesitas.
We bieden revalidatie training en fysiofitness.

Missie

LEVEN IS BEWEGEN
Bewegen is een essentieel onderdeel van uw bestaan en zelfstandigheid. Problemen met bewegen zijn een aantasting van  uw welzijn.
Wij bestaan omdat:
U de beste zorg verdient wanneer bewegen een probleem is of wordt.
Ons motto:
BETER IN BEWEGING

Visie

Wij bieden u:

 • professionele fysiotherapeutische zorg met diverse specialisaties dichtbij huis
 • persoonlijke behandeling of revalidatie afgestemd op uw wensen en behoeften
 • snel hulp om weer optimaal te kunnen bewegen binnen uw mogelijkheden
 • een goed georganiseerde praktijk met alle voorzieningen om deze specialistische zorg te bieden

Kernwaarden

 1. De patiënt/ U staat centraal.
 2. Direct de juiste zorg bij de juiste professional.
 3. Wij werken met persoonlijke aandacht voor u.
 4. Wij werken volgens de nieuwste inzichten.
 5. Wij zoeken samenwerking met andere zorgprofessionals die kunnen bijdragen aan verbetering van uw gezondheid.

Ambities

 1. Middels bovenstaande kernwaarden willen wij een professionele, klantgerichte en innovatieve lokale eerstelijns fysiotherapiepraktijk zijn (voor regio voormalig gemeente Alkemade).
 2. Middels onze zorgprofessionals willen wij fungeren als specialistisch centrum voor diverse doelgroepen
 3. Op preventie gebied willen wij fungeren als een specialistisch centrum voor een grotere regio.

Kwaliteit

Het belangrijkste doel van de praktijk is het leveren van een hoog kwalitatieve zorgverlening (waar mogelijk evidence based, anders practice based) aan patiënten met klachten van het bewegingsapparaat of klachten van fysieke aard uitgaande van de hulpvraag van de patiënt.
Daarbij ligt de focus op bij onze specialisaties passende aandoeningen, zoals wervelkolom gerelateerde klachten, schouderklachten en chronische aandoeningen veelal met multi-morbiditeit. Maatwerk voor de patiënt en het betaalbaar houden van de zorgverlening zijn ook belangrijke aandachtspunten.
Wij vullen dit in door het “up-to-date’ geschoold hebben en houden van onze fysiotherapeuten en het behouden van onze certificeringen.

Samenwerking

Wij werken samen met diverse andere geregistreerde disciplines om onze patiënten en klanten optimaal te ondersteunen. Een aantal van deze disciplines is tevens werkzaam in ons pand, wat de samenwerking bevordert.
Wij nemen actief deel aan (Geïntegreerde 1e lijns) ketenzorg en (verder vormgeven en invullen van) wijkgerichte zorg binnen de gemeente op basis van uitgangspunten van Positieve Gezondheid en mee (kunnen bijven) doen.
Regionaal zetten wij ons ook in voor de positionering van de fysiotherapie.

Fysionair

De praktijk vindt contact, samenwerking en het delen van kennis met andere praktijken (het liefst met vergelijkbare grootte en ambities) belangrijk en dat is de belangrijkste reden voor het deelnemen binnen de coöperatie Fysionair Groep.

Voor meer informatie, bezoek onze website: www.fysiotherapiealkemade.nl